Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option

Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option


Како да тргувате со бинарни опции во опцијата IQ

Што е средство?

Средството е финансиски инструмент што се користи за тргување. Сите занаети се засноваат на динамиката на цените на избраното средство.

За да изберете средство со кое сакате да тргувате, следете ги овие чекори:

1. Кликнете на делот за средства во горниот дел на платформата за да видите кои средства се достапни.
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option
2. Можете да тргувате со повеќе средства одеднаш. Кликнете на копчето „+“ десно од делот за средства. Средството што ќе го изберете ќе се додаде.
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option


Како да тргувате со бинарни опции?

1. Изберете средство. Процентот до средството ја одредува неговата профитабилност. Колку е поголем процентот – толку е поголем вашиот профит во случај на успех.

Пример. Ако тргувањето од 10 долари со профитабилност од 80% се затвори со позитивен исход, 18 долари ќе се кредитираат на вашето салдо. 10 долари се вашата инвестиција, а 8 долари се профит.

Профитабилноста на некои средства може да варира во зависност од времето на истекување на тргувањето и во текот на денот во зависност од ситуацијата на пазарот.

Сите занаети се затвораат со профитабилноста што беше наведена кога беа отворени.
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option
2. Изберете време на истекување.

Периодот на истекување е времето по кое тргувањето ќе се смета за завршено (затворено) и резултатот автоматски се сумира.

Кога склучувате трговија со бинарни опции, вие самостојно го одредувате времето на извршување на трансакцијата.
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option
3. Поставете ја сумата што ќе ја инвестирате.

Минималниот износ за тргување е 1 УСД, максималниот – 20.000 УСД или еквивалент во валутата на вашата сметка. Ви препорачуваме да започнете со мали занаети за да го тестирате пазарот и да се чувствувате удобно.
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option
4. Анализирајте го движењето на цената на графиконот и направете ја вашата прогноза.

Изберете повисоко (зелено) или пониско (црвено) опции во зависност од вашата прогноза. Ако очекувате цената да се зголеми, притиснете „Higher“ и ако мислите дека цената ќе се намали, притиснете „Lower“
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option
5. Почекајте тргувањето да се затвори за да дознаете дали вашата прогноза е точна.Ако беше, износот на вашата инвестиција плус профитот од средството ќе се додаде на вашето салдо. Во случај на нерешено - кога цената на отворањето е еднаква на цената на затворање - само почетната инвестиција ќе биде вратена на вашето салдо. Ако вашата прогноза беше неточна - инвестицијата нема да се врати.

Можете да го следите напредокот на вашата нарачка под The ​​Trades
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option
Табелата покажува две линии кои означуваат точки во времето. Времето за купување е белата линија со точки. По ова време, не можете да купите опција за избраното време на истекување. Времето на истекување е прикажано со цврстата црвена линија. Кога трансакцијата ја премине оваа линија, таа автоматски се затвора и вие земате или добивка или загуба за резултатот. Можете да изберете кое било достапно време на истекување. Ако сè уште не сте отвориле договор, и белите и црвените линии ќе се движат заедно надесно за да го означат крајниот рок за купување за избраното време на истекување.
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option

Како да користите графикони, индикатори, виџети, анализа на пазарот

Платформата за тргување со опции IQ

ви овозможува да ги направите сите ваши поставки директно на графиконот. Можете да наведете детали за нарачката во полето на десниот панел, да примените индикатори и да играте со поставките без да го изгубите видот на дејството на цената.
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option
Сакате да тргувате со повеќе опции истовремено? Можете да извршите до 9 графикони и да ги конфигурирате нивните типови: линија, свеќи, шипки или Heikin-ashi. За графиконите со ленти и свеќи, можете да ги поставите временските рамки од 5 секунди до 1 месец од долниот лев агол на екранот.

Индикатори

За длабинска анализа на графикони, користете индикатори и виџети. Тие вклучуваат моментум, тренд, нестабилност, подвижни просеци, волумен, популарни и други. IQ Option има одлична колекција на најкористените и суштински индикатори, од XX до XX, вкупно над XX индикатори.
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option
Ако применувате повеќе индикатори, слободно креирајте и зачувајте ги шаблоните за да ги користите

подоцна

. На платформата, можете да користите графички контроли како што се чувствата на трговците, високите и ниските вредности, трговијата со други луѓе, вестите и обемот. Тие ќе ви помогнат да ги следите промените во реално време.
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option
Анализа на пазарот

Без разлика дали тргувате со опции, девизен курс, акции, метали или криптови, неопходно е да знаете што се случува со светската економија. Во IQ Option, можете да ги следите вестите во делот Анализа на пазарот без да ја напуштите трговската соба. Паметниот агрегатор на вести ќе ви каже кои средства се најнестабилни во моментов, а тематските календари ќе ви дадат идеја кога е најдобриот момент за преземање акција.
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option


Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Кое е најдобро време да се избере за тргување?

Најдоброто време за тргување зависи од вашата стратегија за тргување и од неколку други фактори. Ви препорачуваме да обрнете внимание на распоредот на пазарот, бидејќи преклопувањето на американските и европските трговски сесии ги прави цените подинамични во валутни парови како што се EUR/USD. Исто така, треба да ги следите вестите на пазарот кои можат да влијаат на движењето на избраното средство. Подобро е да не се тргува кога цените се многу динамични за неискусните трговци кои не ги следат вестите и не разбираат зошто цената флуктуира.


Колку опции можам да купам по истекување?

Ние не го ограничуваме бројот на опции што може да ги купите за истекување или средство. Единственото ограничување е во лимитот на изложеност: ако трговците веќе инвестирале голема сума во средството што сте го избрале, износот што го инвестирате е ограничен со овој лимит на изложеност. Ако работите на сметка со реални средства, можете да го видите лимитот за инвестирање за секоја од опциите на графиконот. Кликнете на полето каде што ја внесувате сумата.


Која е минималната цена на опцијата?

Сакаме тргувањето да биде достапно за секого. Минималниот износ на инвестиција за денешните услови за тргување може да се најде на платформата/веб-страницата за тргување на Компанијата.


Која е добивката по продажбата и очекуваната добивка?

Веднаш штом ќе купите опција „Пати“ или „Повикај“, три бројки се појавуваат на десната горна страна на графиконот:

Вкупна инвестиција: колку сте инвестирале во зделка

Очекувана добивка: можен резултат од трансакцијата ако графиконот е на линијата на истекување завршува на истото место каде што е сега.

Добивка по продажба: Ако е црвено, ви покажува колку од вложениот износ ќе го изгубите салдото по продажбата. Ако е зелено, тоа ви покажува колкав профит ќе добиете по продажбата.

Очекуваниот профит и добивката по продажбата се динамични, бидејќи се менуваат во зависност од неколку фактори, вклучувајќи ја моменталната состојба на пазарот, колку е блиску времето на истекување и моменталната цена на средството.

Многу трговци продаваат кога не се сигурни дека трансакцијата ќе им донесе профит. Системот за продажба ви дава можност да ги минимизирате загубите на сомнителни опции.


Зошто копчето за продажба (предвидената опција се затвора) е неактивно?

За опциите „Се или ништо“, копчето „Прода“ е достапно од 30 минути до истекот до 2 минути до истекот.

Ако тргувате со дигитални опции, копчето за продажба е секогаш достапно.

Како да повлечете пари од опцијата IQ

Како да подигнам пари?

Вашиот начин на повлекување ќе зависи од начинот на депозит.

Ако користите е-паричник за депонирање, ќе можете да повлекувате само на истата сметка на е-паричник. За да повлечете средства, направете барање за повлекување на страницата за повлекување. Барањата за повлекување се обработуваат од IQ Option во рок од 3 работни дена. Ако се повлечете на банкарска картичка, на платниот систем и на вашата банка им треба дополнително време за да ја обработат оваа трансакција.

Условите може да варираат во зависност од локацијата. Ве молиме контактирајте со Поддршка за прецизни упатства.

1. Посетете ја веб-локацијата IQ Option или мобилната апликација

2. Најавете се на сметката со е-пошта или социјална сметка.

3. Изберете „Повлечете средства“.

Ако сте на нашата почетна страница, изберете „Повлекување средства“ на десниот панел.
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option
Ако сте во трговската соба, кликнете на иконата Профил и изберете „Повлекување средства“.
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option
4. Ќе бидете пренасочени на страницата за повлекување, наведете го износот што сакате да го повлечете (минималниот износ за повлекување е 2 долари) Изберете
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option
начин на повлекување, за депозити направени од банкарски картички, прво треба да го повлечете депонираниот износ назад на вашата картичка во форма на рефундирање
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option
Рефундирање успешно
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option
и потоа можете да ја повлечете вашата добивка користејќи кој било друг достапен начин на плаќање
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option
Вашето барање за повлекување и статусите за повлекување се прикажани на страницата за повлекување
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option


Како да повлечете пари од трговската сметка на банкарска картичка?

За да ги повлечете вашите средства, одете во делот Повлечете средства. Изберете начин за повлекување, наведете го износот и другите потребни детали и кликнете на копчето „Повлечете средства“. Ние правиме се од себе да ги обработиме сите барања за повлекување во текот на истиот ден или следниот ден ако е надвор од работното време во работните денови (со исклучок на викендите). Имајте предвид дека може да потрае малку подолго за да се обработат меѓубанкарските плаќања (од банка до банка).

Бројот на барања за повлекување е неограничен. Износот за повлекување не треба да го надминува тековниот износ на трговско салдо.

*Повлекувањето на средствата ги враќа парите кои биле уплатени во претходната трансакција. Така, износот што можете да го повлечете на банкарска картичка е ограничен на износот што сте го депонирале со таа картичка.

Додаток 1 покажува дијаграм на тек на процесот на повлекување.

Следниве страни се вклучени во процесот на повлекување:

1) IQ Опција

2) Банка што презема – партнерска банка на IQ Option.

3) Меѓународен платен систем (IPS) – Visa International или MasterCard.

4) Издавачка банка – банката што ја отворила вашата банкарска сметка и ја издала вашата картичка.

Имајте предвид дека на банкарската картичка можете да го повлечете само износот на вашиот првичен депозит направен со оваа банкарска картичка. Ова значи дека можете да ги вратите вашите средства на оваа банкарска картичка. Овој процес може да потрае малку подолго од очекуваното, во зависност од вашата банка. IQ Option веднаш ги префрла парите во вашата банка. Но, може да потрае до 21 ден (3 недели) за да се префрлат пари од банката на вашата банкарска сметка.

Доколку не ги добиете парите на 21-виот ден, ве молиме да подготвите извод од банка (со лого, потпис и печат доколку е печатена верзија; електронските верзии мора да бидат испечатени, потпишани и со печат од банката) кој ги опфаќа период од датумот на депонирање (од овие средства) до тековниот датум и испратете го на [email protected] од е-поштата поврзана со вашата сметка или до нашиот службеник за поддршка преку разговор во живо. Би било неверојатно доколку можете да ни доставите и е-пошта на претставникот на банката (лицето кое ви го доставило изводот од банката). Потоа ќе ве замолиме да не информирате веднаш штом ќе го испратите. Можете да не контактирате преку разговор во живо или преку е-пошта ([email protected]). Ве молиме имајте предвид дека вашиот банкарски извод мора да содржи информации за вашата банкарска картичка (првите 6 и 4 последни цифри од нејзиниот број).

Ќе се потрудиме да ја контактираме вашата банка и да и помогнеме да ја најдат трансакцијата. Вашиот банкарски извод ќе биде испратен до агрегаторот за плаќања, а истрагата може да потрае до 180 работни дена.

Ако повлечете износ што сте го депонирале истиот ден, овие две трансакции (депозит и повлекување) нема да се одразат на изводот од банката. Во овој случај, ве молиме контактирајте ја вашата банка за појаснување.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Колку време ми е потребно за повлекувањето што го направив со банкарски трансфер да стигне на мојата банкарска сметка?

Стандардниот максимален рок за банкарски трансфери е 3 работни дена и може да потрае помалку. Сепак, исто како што некои болето се обработуваат за помалку време, на други можеби ќе им треба цело време на терминот.


Зошто го променивте минималниот износ за повлекување банкарски трансфер на 150,00 BRL?

Ова е нов минимален износ за повлекување само за банкарски трансфери. Ако изберете друг метод, минималниот износ е сè уште 4 BRL. Оваа промена беше неопходна поради големиот број на повлекувања обработени со овој метод при ниски вредности. За да го почитуваме времето на обработка, треба да го намалиме бројот на повлекувања дневно, без да влијаеме на квалитетот на истите.


Се обидувам да подигнам помалку од 150,00 BRL со банкарски трансфер и добивам порака да контактирам со поддршката. Те молам договори ми го

Ако сакате да повлечете сума под 150 BRL, треба само да изберете друг начин на повлекување, на пример електронски паричник.


Кои се минималните и максималните износи за повлекување?

Немаме ограничувања за минималниот износ за повлекување - почнувајќи од 2 долари, можете да ги повлечете вашите средства на следната страница: iqoption.com/withdrawal. За да повлечете сума помала од $2, ќе треба да го контактирате нашиот тим за поддршка за помош. Нашите специјалисти ќе ви ги обезбедат можните сценарија.


Дали треба да дадам документи за да направам повлекување?

Да. Треба да го потврдите вашиот идентитет за да ги повлечете средствата. Потврдата на сметката е неопходна за да се спречат лажни финансиски трансакции на сметката.

За да го поминете процесот на верификација, љубезно ќе бидете замолени да ги поставите вашите документи на платформата користејќи ги линковите дадени подолу:

1) Фотографија од вашата лична карта (пасош, возачка дозвола, национална лична карта, дозвола за престој, потврда за идентитет на бегалци, патување со бегалци пасош, избирачка лична карта). Можете да ги користите нашите видео упатства подолу за детали.

2) Ако сте користеле банкарска картичка за депонирање пари, ве молиме поставете копија од двете страни на вашата картичка (или картички ако сте користеле повеќе од една за депонирање). Запомнете дека треба да го скриете вашиот CVV број и да ги држите видливи само првите 6 и последните 4 цифри од бројот на вашата картичка. Ве молиме проверете дали вашата картичка е потпишана.

Ако користите е-паричник за депонирање средства, треба да ни испратите само скенирање на вашата лична карта.

Сите документи ќе бидат потврдени во рок од 3 работни дена откако ќе поднесете барање за повлекување.


Статуси за повлекување. Кога ќе биде завршено моето повлекување?

1) Откако ќе се поднесе барање за повлекување, тој го добива статусот „Барано“. Во оваа фаза, средствата се одземаат од состојбата на вашата сметка.

2) Откако ќе започнеме со обработка на барањето, тоа го добива статусот „Во процес“.

3) Средствата ќе бидат префрлени на вашата картичка или е-паричник откако барањето ќе го добие статусот „Испратени средства“. Ова значи дека повлекувањето е завршено од наша страна, а вашите средства повеќе не се во нашиот систем.

Може да го видите статусот на вашето барање за повлекување во секое време во вашата историја на трансакции.

Времето кога ќе ја примите уплатата зависи од банката, платниот систем или системот на е-паричник. Тоа е приближно 1 ден за е-паричници и обично до 15 календарски дена за банките. Времето за повлекување може да се зголеми од платниот систем или вашата банка и IQ Option нема никакво влијание врз тоа.


Колку време е потребно за да се процесира повлекувањето?

За секое барање за повлекување, на нашите специјалисти им треба малку време да проверат сè и да го одобрат барањето. Ова е обично не повеќе од 3 дена.
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option
Треба да се погрижиме лицето што поднесува барање да сте навистина вие, за никој друг да не може да пристапи до вашите пари.

Ова е неопходно за безбедноста на вашите средства, заедно со процедурите за верификација.

После тоа, постои посебна процедура кога се повлекувате на банкарска картичка.

На вашата банкарска картичка можете да го повлечете само вкупниот износ депониран од вашата банкарска картичка во последните 90 дена.

Ви ги испраќаме парите во истите 3 дена, но на вашата банка и треба уште малку време за да ја заврши трансакцијата (поточно, откажување на вашите плаќања кон нас).

Алтернативно, можете да ги повлечете сите ваши профити во е-паричник (како Skrill, Neteller или WebMoney) без никакви ограничувања и да ги добиете парите во рок од 24 часа откако ќе го завршиме вашето барање за повлекување. Ова е најбрзиот начин да ги добиете вашите пари.
Како да тргувате со бинарни опции и да повлечете пари од IQ Option
Thank you for rating.