Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option

Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option


Si të tregtoni opsionet binare në opsionin IQ

Çfarë është një aktiv?

Një aktiv është një instrument financiar që përdoret për tregtim. Të gjitha tregtimet bazohen në dinamikën e çmimit të një aktivi të zgjedhur.

Për të zgjedhur një aktiv me të cilin dëshironi të tregtoni, ndiqni këto hapa:

1. Klikoni në seksionin e aseteve në krye të platformës për të parë se cilat asete janë të disponueshme.
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option
2. Ju mund të tregtoni me shumë aktive në të njëjtën kohë. Klikoni në butonin "+" direkt nga seksioni i aseteve. Aktivi që zgjidhni do të shtohet.
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option


Si të tregtoni opsionet binare?

1. Zgjidhni një aktiv. Përqindja pranë aktivit përcakton përfitimin e tij. Sa më e lartë të jetë përqindja - aq më i lartë është fitimi juaj në rast suksesi.

Shembull. Nëse një tregti prej 10 dollarësh me një përfitim prej 80% mbyllet me një rezultat pozitiv, 18 dollarë do të kreditohen në bilancin tuaj. 10 dollarë është investimi juaj, dhe 8 dollarë është një fitim.

Rentabiliteti i disa aktiveve mund të ndryshojë në varësi të kohës së skadimit të një tregtimi dhe gjatë gjithë ditës në varësi të situatës së tregut.

Të gjitha tregtimet mbyllen me përfitimin që u tregua kur u hapën.
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option
2. Zgjidhni një kohë skadimi.

Periudha e skadimit është koha pas së cilës tregtia do të konsiderohet e përfunduar (e mbyllur) dhe rezultati përmblidhet automatikisht.

Kur përfundoni një tregti me opsione binare, ju përcaktoni në mënyrë të pavarur kohën e ekzekutimit të transaksionit.
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option
3. Përcaktoni shumën që do të investoni.

Shuma minimale për një tregti është 1 $, maksimumi - 20,000 $, ose një ekuivalent në monedhën e llogarisë tuaj. Ne ju rekomandojmë të filloni me tregti të vogla për të testuar tregun dhe për t'u qetësuar.
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option
4. Analizoni lëvizjen e çmimeve në tabelë dhe bëni parashikimin tuaj.

Zgjidhni opsionet më të larta (jeshile) ose të ulëta (të kuqe) në varësi të parashikimit tuaj. Nëse prisni që çmimi të rritet, shtypni "Higher" dhe nëse mendoni se çmimi do të ulet, shtypni "Ul"
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option
5. Prisni që tregtia të mbyllet për të zbuluar nëse parashikimi juaj ishte i saktë.Nëse do të ishte, shuma e investimit tuaj plus fitimi nga aktivi do të shtohej në bilancin tuaj. Në rast barazimi – kur çmimi i hapjes është i barabartë me çmimin e mbylljes – vetëm investimi fillestar do të kthehet në bilancin tuaj. Nëse parashikimi juaj ishte i pasaktë - investimi nuk do të kthehej.

Ju mund të monitoroni ecurinë e porosisë suaj nën The Trades
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option
Grafiku tregon dy rreshta që shënojnë pikat në kohë. Koha e blerjes është vija e bardhë me pika. Pas kësaj kohe, nuk mund të blini një opsion për kohën e zgjedhur të skadimit. Koha e skadimit tregohet nga vija e kuqe e fortë. Kur transaksioni kalon këtë linjë, ai mbyllet automatikisht dhe ju merrni ose një fitim ose një humbje për rezultatin. Ju mund të zgjidhni çdo kohë të disponueshme të skadimit. Nëse nuk keni hapur ende një marrëveshje, vijat e bardha dhe të kuqe do të lëvizin së bashku në të djathtë për të shënuar afatin e blerjes për kohën e zgjedhur të skadimit.
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option

Si të përdorni grafikët, treguesit, miniaplikacionet, analizën e tregut

Platforma e tregtimit Charts

IQ Option ju lejon të bëni të gjitha paracaktimet tuaja direkt në tabelë. Mund të specifikoni detajet e porosisë në kutinë në panelin e djathtë, të aplikoni tregues dhe të luani me cilësimet pa humbur vëmendjen e veprimit të çmimit.
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option
Dëshironi të tregtoni opsione të shumta në të njëjtën kohë? Mund të ekzekutoni deri në 9 tabela dhe të konfiguroni llojet e tyre: linjë, qirinj, shufra ose Heikin-ashi. Për grafikët me shirita dhe qirinj, mund të konfiguroni kornizat kohore nga 5 sekonda deri në 1 muaj nga këndi i poshtëm majtas i ekranit.

Treguesit

Për analizë të thelluar të grafikut, përdorni tregues dhe miniaplikacione. Ato përfshijnë vrullin, trendin, paqëndrueshmërinë, mesataret lëvizëse, vëllimin, popullaritetin dhe të tjera. IQ Option ka një koleksion të shkëlqyer të treguesve më të përdorur dhe thelbësorë, nga XX në XX, mbi treguesit XX në total.
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option
Nëse aplikoni shumë tregues, mos ngurroni të krijoni dhe ruani shabllonet për t'i përdorur më

vonë

. Në platformë, ju mund të përdorni miniaplikacione si ndjenjat e tregtarëve, vlerat e larta dhe të ulëta, tregtitë e njerëzve të tjerë, lajmet dhe vëllimi. Ata do t'ju ndihmojnë të monitoroni ndryshimet në kohë reale.
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option
Analiza e tregut

Pavarësisht nëse tregtoni opsione, Forex, aksione, metale ose kripto, është thelbësore të dini se çfarë po ndodh me ekonominë botërore. Në IQ Option, ju mund të ndiqni lajmet në seksionin Analiza e Tregut pa dalë nga Traderoom. Grumbulluesi i zgjuar i lajmeve do t'ju tregojë se cilat asete janë më të paqëndrueshme për momentin dhe kalendarët me tematikë do t'ju japin një ide se kur është momenti më i mirë për të ndërmarrë veprime.
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option


Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)


Cila është koha më e mirë për të zgjedhur për tregtim?

Koha më e mirë e tregtimit varet nga strategjia juaj e tregtimit dhe disa faktorë të tjerë. Ju rekomandojmë t'i kushtoni vëmendje orareve të tregut, pasi mbivendosja e sesioneve tregtare amerikane dhe evropiane i bën çmimet më dinamike në çiftet e monedhave si EUR/USD. Ju gjithashtu duhet të ndiqni lajmet e tregut që mund të ndikojnë në lëvizjen e aktivit tuaj të zgjedhur. Është më mirë të mos tregtoni kur çmimet janë shumë dinamike për tregtarët e papërvojë që nuk ndjekin lajmet dhe nuk e kuptojnë pse çmimi është i luhatshëm.


Sa opsione mund të blej për skadencë?

Ne nuk e kufizojmë numrin e opsioneve që mund të blini për një skadencë ose një aktiv. I vetmi kufizim është në kufirin e ekspozimit: nëse tregtarët kanë investuar tashmë një shumë të madhe në aktivin që keni zgjedhur, shuma që investoni është e kufizuar nga ky kufi ekspozimi. Nëse jeni duke punuar në një llogari me fonde reale, mund të shikoni kufirin e investimit për secilën prej opsioneve në grafik. Klikoni në kutinë ku vendosni shumën.


Cili është çmimi minimal i një opsioni?

Ne duam që tregtimi të jetë i disponueshëm për të gjithë. Shuma minimale e investimit për kushtet e sotme të tregtimit mund të gjendet në platformën/faqen e tregtimit të Kompanisë.


Cili është fitimi pas shitjes dhe fitimi i pritur?

Sapo blini një opsion "Put ose Call", tre numra shfaqen në anën e sipërme të djathtë të grafikut:

Investimi total: sa keni investuar në një marrëveshje

Fitimi i pritshëm: rezultati i mundshëm i transaksionit nëse grafiku është në vijën e skadimit përfundon në të njëjtin vend ku është tani.

Fitimi pas shitjes: Nëse është i kuq, ju tregon se sa nga shuma e investuar do të humbni bilancin tuaj pas shitjes. Nëse është e gjelbër, ju tregon se sa fitim do të merrni pas shitjes.

Fitimi i pritshëm dhe fitimi pas shitjes janë dinamikë, pasi ndryshojnë në varësi të disa faktorëve duke përfshirë situatën aktuale të tregut, sa afër është koha e skadimit dhe çmimi aktual i aktivit.

Shumë tregtarë shesin kur nuk janë të sigurt se transaksioni do t'u japë atyre një fitim. Sistemi i shitjes ju jep mundësinë për të minimizuar humbjet në opsionet e dyshimta.


Pse butoni Shitje (opsioni i paracaktuar mbyllet) është joaktiv?

Për opsionet Gjithçka ose Asgjë, butoni Shitet është i disponueshëm nga 30 minuta deri në skadim deri në 2 minuta deri në skadim.

Nëse tregtoni opsione dixhitale, butoni "Shit" është gjithmonë i disponueshëm.

Si të tërhiqni para nga opsioni IQ

Si të tërheq paratë?

Mënyra juaj e tërheqjes do të varet nga mënyra e depozitimit.

Nëse përdorni një portofol elektronik për të depozituar, do të mund të tërhiqeni vetëm në të njëjtën llogari të portofolit elektronik. Për të tërhequr fonde, bëni një kërkesë për tërheqje në faqen e tërheqjes. Kërkesat për tërheqje përpunohen nga IQ Option brenda 3 ditëve të punës. Nëse tërhiqeni në një kartë bankare, sistemi i pagesave dhe banka juaj kërkojnë kohë shtesë për të përpunuar këtë transaksion.

Kushtet mund të ndryshojnë në varësi të vendndodhjes. Ju lutemi kontaktoni me mbështetjen për udhëzime të sakta.

1. Vizitoni faqen e internetit IQ Option ose aplikacionin celular.

2. Hyni në llogari me email ose llogari sociale.

3. Zgjidhni "Tërheqja e fondeve".

Nëse jeni në faqen tonë kryesore, zgjidhni "Tërheqja e fondeve" në panelin në anën e djathtë.
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option
Nëse jeni në dhomën e tregtisë, klikoni në ikonën e Profilit dhe zgjidhni "Tërheqja e fondeve".
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option
4. Do të ridrejtoheni te faqja e Tërheqjes, specifikoni shumën që dëshironi të tërhiqni (shuma minimale e tërheqjes është 2 dollarë)
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option
Zgjidhni mënyrën e tërheqjes, për Depozitat e bëra nga kartat bankare, së pari duhet të tërhiqni shumën tuaj të depozituar përsëri në kartën tuaj në forma e një rimbursimi
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option
rimbursimi me sukses
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option
Dhe më pas ju mund të tërhiqni fitimin tuaj duke përdorur çdo mënyrë tjetër pagese të disponueshme
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option
Kërkesa juaj për tërheqje dhe statuset e tërheqjes shfaqen në faqen e tërheqjes
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option


Si të tërhiqni para nga llogaria tregtare në një kartë bankare?

Për të tërhequr fondet tuaja, shkoni te seksioni "Tërheqja e fondeve". Zgjidhni një metodë tërheqjeje, specifikoni shumën dhe detajet e tjera të nevojshme dhe klikoni butonin "Tërheqja e fondeve". Ne bëjmë çmos që të përpunojmë të gjitha kërkesat për tërheqje brenda së njëjtës ditë ose të nesërmen nëse është jashtë orarit të punës në ditët e punës (me përjashtim të fundjavave). Ju lutemi vini re se mund të duhet pak më shumë për të përpunuar pagesat ndërbankare (bankë në bankë).

Numri i kërkesave për tërheqje është i pakufizuar. Shuma e tërheqjes nuk duhet të kalojë shumën aktuale të bilancit tregtar.

*Tërheqja e fondeve kthen paratë që janë paguar në transaksionin e mëparshëm. Kështu, shuma që mund të tërhiqni në një kartë bankare është e kufizuar në shumën që keni depozituar në atë kartë.

Shtojca 1 tregon një diagram të rrjedhës së procesit të tërheqjes.

Në procesin e tërheqjes përfshihen palët e mëposhtme:

1) Opsioni IQ

2) Banka blerëse – banka partnere e IQ Option.

3) Sistemi i pagesave ndërkombëtare (IPS) – Visa International ose MasterCard.

4) Banka emetuese – banka që hapi llogarinë tuaj bankare dhe lëshoi ​​kartën tuaj.

Ju lutemi vini re se ju mund të tërhiqni në kartën bankare vetëm shumën e depozitës suaj fillestare të bërë me këtë kartë bankare. Kjo do të thotë që ju mund t'i ktheni fondet tuaja në këtë kartë bankare. Ky proces mund të zgjasë pak më shumë nga sa pritej, në varësi të bankës suaj. IQ Option i transferon menjëherë paratë në bankën tuaj. Por mund të duhen deri në 21 ditë (3 javë) për të transferuar para nga banka në llogarinë tuaj bankare.

Nëse nuk i merrni paratë në ditën e 21-të, ju lusim të përgatisni një deklaratë bankare (me logo, nënshkrim dhe vulë nëse është version i printuar; versionet elektronike duhet të jenë të printuara, të nënshkruara dhe të vulosura nga banka) që mbulon periudhën nga data e depozitimit (të këtyre fondeve) deri në datën aktuale dhe dërgojeni atë në [email protected] nga emaili i lidhur me llogarinë tuaj ose te oficeri ynë i mbështetjes përmes bisedës live. Do të ishte e mahnitshme nëse mund të na jepni edhe një email të përfaqësuesit të bankës (personit që ju dha deklaratën bankare). Më pas do t'ju kërkojmë të na informoni sapo ta dërgoni. Mund të na kontaktoni përmes bisedës live ose me email ([email protected]). Ju lutemi vini re se pasqyra juaj bankare duhet të përmbajë informacion për kartën tuaj bankare (6 shifrat e para dhe 4 të fundit të numrit të saj).

Ne do të bëjmë çmos që të kontaktojmë bankën tuaj dhe t'i ndihmojmë të gjejnë transaksionin. Deklarata juaj bankare do t'i dërgohet grumbulluesit të pagesave dhe hetimi mund të zgjasë deri në 180 ditë pune.

Nëse tërheqni një shumë që keni depozituar në të njëjtën ditë, këto dy transaksione (depozitë dhe tërheqje) nuk do të pasqyrohen në pasqyrën bankare. Në këtë rast, ju lutemi kontaktoni bankën tuaj për sqarime.

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)


Sa kohë duhet që tërheqja që kam bërë me transfertë bankare të arrijë në llogarinë time bankare?

Afati standard maksimal kohor për transfertat bankare është 3 ditë pune dhe mund të zgjasë më pak. Megjithatë, ashtu si disa boletos përpunohen në më pak kohë, të tjerat mund të kenë nevojë për gjithë kohën e afatit.


Pse e ndryshuat shumën minimale për tërheqjet e transfertave bankare në 150,00 BRL?

Kjo është një shumë e re minimale e tërheqjes vetëm për transfertat bankare. Nëse zgjidhni një metodë tjetër, shuma minimale është ende 4 BRL. Ky ndryshim ishte i nevojshëm për shkak të numrit të lartë të tërheqjeve të përpunuara me këtë metodë në vlera të ulëta. Për të respektuar kohën e përpunimit, duhet të ulim numrin e tërheqjeve të bëra në ditë, pa ndikuar në cilësinë e tyre.


Po përpiqem të tërheq më pak se 150,00 BRL me transfertë bankare dhe marr një mesazh për të kontaktuar mbështetjen. Ju lutem rregulloni atë për mua

Nëse dëshironi të tërheqni një shumë nën 150 BRL, ju duhet vetëm të zgjidhni një mënyrë tjetër tërheqjeje, për shembull portofolin elektronik.


Cilat janë shumat minimale dhe maksimale të tërheqjes?

Ne nuk kemi kufizime për sa i përket shumës minimale të tërheqjes — duke filluar nga 2 dollarë, ju mund t'i tërheqni fondet tuaja në faqen e mëposhtme: iqoption.com/withdrawal. Për të tërhequr një shumë më pak se 2 dollarë, do t'ju duhet të kontaktoni Ekipin tonë të Mbështetjes për ndihmë. Specialistët tanë do t'ju ofrojnë skenarët e mundshëm.


A duhet të siguroj ndonjë dokument për të bërë një tërheqje?

Po. Ju duhet të verifikoni identitetin tuaj për të tërhequr fondet. Verifikimi i llogarisë është i nevojshëm për të parandaluar transaksionet financiare mashtruese në llogari.

Për të kaluar procesin e verifikimit, do t'ju kërkohet të ngarkoni dokumentet tuaja në platformë duke përdorur lidhjet e dhëna më poshtë:

1) Një foto e identitetit tuaj (pasaportë, patentë shoferi, kartë identiteti kombëtare, leje qëndrimi, certifikatë identiteti refugjati, udhëtim refugjati pasaportë, ID e votuesit). Ju mund të përdorni mësimet tona video më poshtë për detaje.

2) Nëse keni përdorur një kartë bankare për depozitimin e parave, ju lutemi ngarkoni një kopje të të dy anëve të kartës tuaj (ose kartave nëse keni përdorur më shumë se një për të depozituar). Ju lutemi mbani mend se duhet të fshehni numrin tuaj CVV dhe të mbani të dukshme vetëm 6 shifrat e para dhe 4 të fundit të numrit të kartës suaj. Ju lutemi sigurohuni që karta juaj të jetë e nënshkruar.

Nëse përdorni një portofol elektronik për të depozituar fonde, duhet të na dërgoni vetëm një skanim të ID-së tuaj.

Të gjitha dokumentet do të verifikohen brenda 3 ditëve të punës pasi të bëni një kërkesë për tërheqje.


Statuset e tërheqjes. Kur do të përfundojë tërheqja ime?

1) Pasi bëhet një kërkesë për tërheqje, ajo merr statusin "Kërkohet". Në këtë fazë, fondet zbriten nga gjendja e llogarisë suaj.

2) Pasi të fillojmë përpunimin e kërkesës, ajo merr statusin "Në proces".

3) Fondet do të transferohen në kartën tuaj ose në portofolin tuaj elektronik pasi kërkesa të marrë statusin "Fondet e dërguara". Kjo do të thotë që tërheqja ka përfunduar nga ana jonë dhe fondet tuaja nuk janë më në sistemin tonë.

Ju mund të shihni statusin e kërkesës suaj për tërheqje në çdo kohë në Historinë tuaj të Transaksioneve.

Koha kur merrni pagesën varet nga banka, sistemi i pagesave ose sistemi i portofolit elektronik. Është afërsisht 1 ditë për kuletat elektronike dhe zakonisht deri në 15 ditë kalendarike për bankat. Koha e tërheqjes mund të rritet nga sistemi i pagesave ose banka juaj dhe IQ Option nuk ka asnjë ndikim në të.


Sa kohë duhet për të përpunuar tërheqjen?

Për çdo kërkesë tërheqjeje, specialistëve tanë u duhet pak kohë për të kontrolluar gjithçka dhe për të miratuar kërkesën. Zakonisht kjo nuk është më shumë se 3 ditë.
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option
Ne duhet të sigurohemi që personi që bën një kërkesë të jeni vërtet ju, në mënyrë që askush tjetër të mos ketë akses në paratë tuaja.

Kjo është e nevojshme për sigurinë e fondeve tuaja, së bashku me procedurat e verifikimit.

Pas kësaj, ekziston një procedurë e veçantë kur tërhiqeni në një kartë bankare.

Ju mund të tërhiqni në kartën tuaj bankare shumën totale të depozituar nga karta juaj bankare brenda 90 ditëve të fundit.

Ne ju dërgojmë paratë brenda të njëjtave 3 ditë, por bankës suaj i duhet edhe pak kohë për të përfunduar transaksionin (për të qenë më të saktë, anulimi i pagesave tuaja për ne).

Përndryshe, ju mund t'i tërheqni të gjitha fitimet tuaja në një portofol elektronik (si Skrill, Neteller ose WebMoney) pa asnjë kufizim dhe të merrni paratë tuaja brenda 24 orëve pasi të kemi përfunduar kërkesën tuaj për tërheqje. Kjo është mënyra më e shpejtë për të marrë paratë tuaja.
Si të tregtoni opsionet binare dhe të tërhiqni para nga IQ Option
Thank you for rating.